langley vale design competition

About the project:

The RIBA launched an open design competition for a new Visitor Hub to facilitate visitors on site at Langley Vale Wood supporting 180,000 visits per annum. The hub we designed was intended as an integral part of the planned, new Woodland Trust facility and aid the general establishment of Langley Vale wood as an attractive destination. Sustainability, and the expected impact that materials and construction methods will have on the landscape has been central to our design from the beginning. Our design focused on the long standing agricultural vernacular prevalent throughout the area. The simple plan and materials chosen emphasise its sustainable and low impact approach. Our building provided a strong sense of arrival, a welcoming, light, airy and flexible primary space, alongside staff areas and ample toilet facilities.